1. Ägg är oerhört rikt på protein och näring överlag, vilket gör det till en ypperlig protein- och näringskälla.
2. Ägg är mättande och drar ner blodsockerhöjningar, på grund av det höga innehållet av protein och mättade fetter.
3. Ägg är enkelt att koka, steka eller pochera, lätt att ta med sig till träningen, ha med som ett mellanmål, eller ha med på resan. Pochera ägget för att behålla så mycket näring som möjligt.
Viktigt: Välj alltid ekologiska ägg. Detta främst för att behålla de fördelar som finns i ägg, såsom bra fetter, protein och god näring. Samt för att äta rent och utan gifter och för att stödja KRAV-märkta bönder.
Minnen från påsk när jag var liten (förutom påskgodiset såklart), är äggtoddyn. Inte den som man vispade vit och fluffig med elvisp, utan den man gjorde för hand. Ägg och mycket socker i ett glas och sen fick man röra snabbt och länge tills man blev väldigt trött i armen. Stillade vilket sockerbegär som helst! Nu tror jag inte att jag skulle uppskatta det lika mycket längre. Jag frågade precis barnen om dom hade ätit det någon gång men dom visste inte ens vad äggtoddy är för något!?...dagens ungdom..;-)
Ha en (äggstra) bra dag i solen!
Förbered dig för en äggtoddy till helgen !🐣