Då är det påsklov för barnen och lite mer ledigt för många (inte för alla tyvärr).
Påsken är en väldigt stor "mathelg", men det som ändå dominerar är allt påskgodis. Denna veckan säljs det ofantliga mängder av godis (totalt 6000 ton enligt livsmedelshandlarna) och alla affärer sänker kilopriset på sitt lösgodis för att sälja ännu mer.

Många som kommer att ligga i sockerkoma fram på måndag..hehe.
När jag började fundera på detta och se alla annonser på godis i reklamen som kom idag, slog det mig att jag har inte ätit godis på över ett år, förutom lite 70% mörk choklad några gånger. Viss kan suget fortfarande dyka upp ibland men väldigt sällan faktiskt. Det är inte så svårt att stå emot för mig eftersom jag tänker att vill jag verkligen äta något godis så kan jag göra det, det är bara upp till mig, jag har inget förbud, jag har själv valt den sockerfria vägen.
Smaklökarna ändras och har man inte ätit godis på länge så känns det ofta för sött. Den som däremot äter mycket sötsaker tycker oftast att de "sötsaker" som jag bakar/gör smakar ingenting, men det räcker för mitt sötbegär.
Det jag saknade mest i början innan jag kom igång med att göra eget godis/bakverk med nya livsmedel var lakrits och salt godis, men med lakritspulver och hemmagjorda salta mandlar så löste det sig också. ;)
Häromdagen så gjorde jag lakritsfudge som blev riktigt goda och jag ska försöka göra lite mer "gottis" innan helgen.
Lakritsfudge av Renne Voltaire:
2,5 dl urkärnade dadlar
1/2 dl Raw Kokosolja
1 dl Kokosmjöl
3 tsk Lakritspulver
0,5 tsk flingsalt
1 nypa Äkta Vaniljpulver
Mixa ihop alla ingredienser till en slät massa. Klä en form med plastfolie och tryck ut massan i formen. Med hjälp av plastfolien kan du justera storleken och tjockleken efter hur du vill ha den. Ställ i frys en halvtimme. Ta sedan fram och skär upp i små kuber/munsbitar. Pudra gärna ovansidan med lite extra Lakritspulver och lite flingsalt. Förvara inplastad i kyl.
Detta är dock inte min bild på mina lakritsfudge, dom blev något plattare..haha, men säkert lika goda! Mmm..