Bacon

publicerat i Tips;
Att inte äta griskött är inga problem för mig, det finns andra alternativ att välja istället, kycklingkorv, nötkorv tex. Korv är nu ingen favorit, men det händer att det lagas. Någonting som är väldigt gott och som jag använde mycket innan som smaksättare är bacon, det kan höja vilken maträtt som helst (nästan). Men även här finns det alternativ som kommer från kalkonlår.
Produktnamn: Ingelsta bacon 
Innehållsdeklaration: Kalkonlårkött (86 %), vatten, salt, stabiliseringsmedel (E450, E451), druvsocker, baconarom, antioxidationsmedel (E301, E325), konserveringsmedel (E250) 
Som så mycket annat så innehåller de många E-ämnen tyvärr, så det är inget jag använder så ofta...
E-450/451 - Stabiliserings-, konsistens- och vattenbindande medel. 
E- 301 - Antioxidationsmedel, men kan även användas som surhetsreglerande medel. (C-vitamin.)  Salt av askorbinsyra (E 300).  Används t.ex. för att stabilisera den röda färgen i köttprodukter. 
E- 325 -  Surhetsreglerande medel. Förstärker även antioxidanters verkan mot härskning och missfärgning. 
E- 250- Natriumnitrit (konserveringsmedel).  Konserveringsmedel som hämmar tillväxten av bakterien Clostridium botulinum i köttprodukter, men som också förändrar smaken och gör att köttet behåller sin rosa färg.
Jag föredrar grisarna så här..;)
Hur söta är dom inte när dom är små!
Hade dom inte blivit större så kunde man ju ha en sån här liten i handväskan..hehe.
 

Kommentera inlägget här :

'