Hamburgare

publicerat i Recept, Tips;
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11342867/?claim=vvqmfuy7739">Följ min blogg med Bloglovin</a>
Grillsäsongen är på väg, och jag tycker att det kan vara riktigt gott med en grillad hamburgare och ibland även en korv. Tyvärr finns det inget bröd som passar mig, de "grova" hamburgarbröden man kan köpa i affären är bakade på vetemjöl och de glutefria är inget jag kan rekommendera. Därför började jag idag att leta efter recept på nätet och bestämde mig för att prova baka egna. Hittade ett recept på www.mixwell.com som jag utgick ifrån och sen gjorde min egen "twist" på, och de blev så här fina;
Fyllde brödet med hamburgare, lite ost, krisp sallad, tomat, rödlök och hemmagjord guacamole, så gott!
Ingredienser:
4,5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 msk Husk
1 msk socker
100 g margarin
500 g Ljust basmjöl (el Ljust gluten- och laktosfritt basmjöl el Nat. Ljust basmjöl)
ev 1 msk bovetemjöl el rismjöl
ev ägg till pensling
ev sesamfrö att strö över
Smula ner margarinet i basmjölet tillsätt sockret och ev bovetemjöl.Lös upp jästen i 1 dl av vattnet och blanda ner Husen i resten av vattnet och låt det svälla en stund.
Häll ner jästvattnet och huskvattnet i mjölblandningen och bearbeta degen väl, gärna med degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
Ta upp degen och rulla runda bollar som plattas till när de ligger på den smorda plåten. Det räcker till ca 12-15 bröd.
Låt bröden jäsa på plåten ca 15 min. Pensla med uppvispat ägg eller varmt vatten. Strö över lite sesamfrö. Grädda i 250 graders värmei ca 12 minuter.
Detta recept ska jag fortsätta att utveckla och även göra som korvbröd. Kul att baka när det blir bra! De fick bra betyg av övriga i familjen också vilket gör det ännu roligare...:)


 


 

Kommentera inlägget här :

'