Torkugn

publicerat i Allmänt, Tips;
Vill man bevara all näring i det man äter så ska det ätas så naturligt som möjligt, Raw Food. Jag vet inte om jag skulle kunna leva bara på raw food, (tycker om varm mat emellanåt) men att byta ut flera måltider till raw, gör jag gärna. Hela principen med raw food är att tillagningen inte ska överstiga 42 grader för att behålla allt det nyttiga i livsmedlet.
Jag har ett flertal böcker med tips och recept på raw food, men mitt problem är att det är så mycket som jag inte kan tillaga/baka pga att min ugn har en lägsta temperatur på 80 grader. Därför skulle jag så gärna vilja investera i en torkugn;
Sedona Combo, torkugn i gruppen Kökstillbehör / Torkugnar hos Råvarubutiken (403513)

I denna kan man torka allt man känner för, frukt, svamp örter etc, du bakar kex, knäckebröd, pizza, bröd, kakor, godis mm.
Tar såklart lite plats i köket, men då "offrar" jag gärna något annat..:) 
Så småningom så ska denna tillhöra mitt kök...hehe.
 

Kommentera inlägget här :

'