I år har jag bestämt mig för att använda mig av en del "ogräs" som växer i trädgården eller i skogen. Först och främst tänker jag på brännässlor som växer överallt. Jag har plockat en del och lagt på tidningspapper i växhuset för torkning att använda till bla te, nu kan man i och för sig göra te på de färska bladen.
Nässelte, så här gör du:
Hacka brännässlor och tag ett par teskedar av nässelhacket och lägg i ett glas, häll på hett vatten och låt det sedan stå och dra fem minuter (ta gärna och lägg på ett lock på glaset/koppen medans det står och drar.

Nässlan är mycket rik på C-vitamin (särskilt tidigt på våren), den innehåller även järn, kalcium, fosfor, kisel, mangan och svavel. Brännässlan är även relativt proteinrik.
Nässlor är inflammationshämmande, avgiftande, urindrivande och bra för blodet och vid förstoppning. Nässlor kan även vara bra vid reumatism och eksem, grå starr, bra för magen och tarmarna, de har också visat sig vara bra vid förstorad prostata, nässlor sänker även blodsockernivån.
Använder du spenat i mat, dryck eller liknande så kan du ersätta den med nässlan, det blir billigare och du får samtitigt en fin trädgård..;)
Ett annat "ogräs" som är nyttigt är kirskålen som också är bra att ersätta spenaten med, tex soppa eller i sallader mm. Jag ska prova att använda det har jag tänkt... Med all den kirskål vi har i trädgården så kan jag hålla mig mätt hela sommaren!

"Att odla sin egen mat är som att trycka sina egna pengar".[Ron Finley)
Du ör helt otrolig! Vad du kan och vad omsorgsfull du är.Jag blir så inspirerad och imponerad. Tack för att du delar med dig!
Kram Anna