Välbefinnande

publicerat i Allmänt, Välbefinnande;
Välbefinnande är ett ganska stort begrepp som innefattar så mycket, och det är olika för alla människor. Jag ser det som en helhet för att må bra både fysiskt och psykiskt. Motion är en del av mitt välbefinnande, som för så många andra, men vi motionerar på det sättet som passar oss själva. Jag tycker om att yoga, gå långa promenader, springa, zumba, golf mm. Nu är jag dock begränsad pga. min pic line i armen och håller mig till promenader och yinyoga. 
Jag tycker om att lyssna på vägledda meditationsskivor och får energi av det. Detta skulle jag såklart ha gjort tidigare i mina "stressperioder", men då tog jag mig inte den tiden tyvärr vilket gjorde att stressen låg kvar...och tid finns, det handlar bara om att prioritera. Vi lever i ett väldigt stressigt samhälle idag och därför måste vi hitta sätt som gör att man kan varva ner och inte "dras med", risken är väldigt stor att man till slut inte pallar trycket och då blir sjuk.. Så försök att hitta ett sätt som passar dig, det behöver inte ta många minuter.
Det finns så mycket som ger mig energi, som att umgås med familj och vänner, laga mat, långa samtal med barnen, långa promenader (gärna en golfrunda också), med Patrik, shoppingrunda med mamma, en dag vid havet, ja listan kan göras väääldigt lång! ;) 
Musiken är en väldigt stor energikälla för mig, är jag lite seg eller på sämre humör en dag så lyssnar jag på musik och det hjälper mig att må bättre. Idag och många dagar framöver lever jag på den energiboost jag fick igår då vi var och lyssnade/tittade på Lars Winnerbäck, vilken konsert!! SÅ JÄKLA BRA!! 
Här kan du se lite, (fick lägga ut det på youtube först för att kunna lägga upp den här);
I våras var jag och Molly och tittade på Sarah Dawn Finer som också gjorde en fantastisk konsert, hon har helt klart den bästa sångrösten i Sverige! Här tillsammans med Magnus Tingsek;
För ca ett år sedan kollade vi på en annan konsert med en av våra bästa artister...I love musicals med Peter Jöback, den var magisk!
Nu väntar jag på att U2 ska komma ut på ny turne, då SKA jag vara där!!!
(Denna låten sjunger han för sin far, lyssna gärna på texten...)
 
Att kunna hämta ny energi av sånt man tycker är kul är ju fantastiskt! Då orkar man också med det som är tråkigt och jobbigt på ett helt annat sätt. Så, hitta nu på något kul idag!! Kram
'