Vattenterapi

publicerat i Allmänt, Välbefinnande;
Jag fortsätter på gårdagens inlägg om ayurveda.
Våra kroppar förändras ständigt och alla celler byts ut inom sju år. Det betyder att det du äter från och med idag och under de kommande sju åren kommer att bygga upp din kropps celler på micronivå, och ge dig friska, fungerande organ. Oavsett vilken form du är i idag och oberoende av vilka vanor du har just nu så kan din kropp med hjälp av ett femstegsprogram (vattenterapi) på sju år bli fri från gamla gifter.
Vattenterapi betyder att man alltid börja dagen med varmt/ljummet vatten i olika mängd enligt ett schema. Viktigt är att vänta 45 minuter innan du sen äter frukost.
  1. De första 21 dagarna dricker du 2½ dl vatten. (Vanor ändras i hälsosam riktning).
  2. 3 månader dricker du 5 dl vatten. (En lycklig mage, det första tecknet på god hälsa).
  3. 6 månader dricker du 7½ dl vatten. (Din kropp har renats från gamla gifter).
  4. 2 år dricker du 5 dl. (Dina symptom är borta, ett tecken på att din kropps inre läkande har börjat).
  5. Fortsättningsvis dricker du 2½ dl. (Efter sju år är alla celler i din kropp ersatta med naturens helande kraft).
Undvik kaffe, alkohol, rökning och alla andra ohälsosamma mat- och dryckesvanor under de första 21 dagarna. För bästa resultat undvik kött och ersätt med växtbaserad mat. Det tar minst 21 på varandra följande dagar att förändra en vana.
För att få en ny kropp behöver du från och med idag betrakta varje måltid som medicin som ska rena och nära dig, ät därför inte av gammal vana bara för smakens skull, utan ät för din hälsa. Se det som att du har tre medicinska mål om dagen- din frukost, din lunch och din middag.
Detta låter kanske som ett enkel sätt att "fixa" sin kropp, men det känns jobbigt (för mig) att dricka 7½ dl vatten innan frukost. Hur ska man orka äta? Ska jag gå upp 45 minuter innan jag brukar? Jaja, jag ska iallafall ge det ett seriöst försök!
'