Aprikoskärnor...
Aprikoskärnor är, liksom många andra nötter och fröer, mycket näringsrika. De innehåller bland annat Amygdalin, även känd som vitamin B17. Denna vitamin angriper cancerceller och kan därmed bidra till att hindra cancer från att bryta ut i våra kroppar.
Amygdalin (vitamin B17) finns i många hundra livsmedel, men de som är särskilt rika på Amygdalin har till stor del försvunnit från den västerländska kosten. De folkgrupper som fortfarande äter en traditionell kost har visat sig vara i stort sett fria från cancer. Deras livsmedel innehåller mycket Amygdalin.
Hur dödar B-17 cancerceller?
Våra kroppar använder enzymer för att utföra många olika uppgifter och ett särskilt enzym som kallas Rhodanese finns i stora mängder i hela kroppen. Rhodanese finns dock inte där det finns cancerceller. Däremot innehåller cancerceller ett enzym som kallas beta-glucosidase som inte finns någon annanstans i kroppen än i cancerceller.
Vitamin B17 består av 2 delar glukos, 1 del Vätecyanid och 1 del Bensaldehyd (smärtstillande). När B17 tillförs I kroppen bryts det ned av enzymet Rhodanese. Rhodanese bryter Vätecyanid och Bensaldehyd i 2 biprodukter; Thiocyanate och bensoesyra som gynnar friska celler. Eventuellt överskott av dessa biprodukter försvinner genom urinet. Vitamin B17 passerar genom kroppen och stannar inte längre än 80 minuter eftersom Rhodanese bryter ned det.
När B17 kommer i kontakt med cancerceller (där det inte finns Rhodanese som bryter ned det utan istället enzymet beta-Gucosidase) inträffar en kemisk reaktion där Vätecyanid och Bensaldehyd producerar ett gift som förstör och dödar cancercellerna.
Man bör dock vara lite försiktig med hur mycket kärnor man äter:
Eftersom en stor mängd aprikoskärnor inte är bra bör man bör vara uppmärksam på kroppens signaler. Tre av tecken på toxicitet från alltför många kärnor är yrsel, dimsyn och illamående. Om något av detta inträffar så kom ihåg hur många kärnor du ätit och se till att du inte upprepa den erfarenheten. Om symptomen kvarstår eller om de är allvarliga, se en läkare omedelbart, eftersom cyanidföreningar förgiftning är en allvarlig fråga. Detta inträffar dock inte om man använder sunt förnuft. Den som äter en hel burk peppar eller ett paket alvedon bör också räkna med att bli sjuka. Samma princip gäller aprikoskärnor.
Här kan du läsa mer om aprikoskärnor och dess verkan: http://www.aprikoskarnor.se/
Mungbönor läser jag också mycket om och dess positiva effekt på just cancer och det beror på att de innehåller också mycket B-17. Här är en artikel om detta:http://newsvoice.se/2013/04/18/bota-cancer-med-ananas-och-vitamin-b17-som-finns-i-mungbonor/
Jag ska givetvis prova att äta kärnorna (mungbönor äter jag redan) och jag har beställt mina på nätet, det är nog inte så lätt att hitta i affärena. http://www.organicfood.rawfoodshop.se/

Dessa kärnor äter man givetvis i förebyggande syfte också. Viktigt är att prova sig fram hur många man kan ta per dag, börja långsamt och öka efter hand.